A cartographia.hu webáruházunk ún. süti vagy cookie file-okat használ, melyeket a gépeden tárol a rendszer. A cookie-k személyazonosításra nem alkalmasak, ahhoz szükségesek, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsuk neked. Kérjük kattints az "Elfogadom" gombra. 

Lehetőséged van azonban a süti beállítások módosítására is, így a weboldal csak a működéshez legszükségesebb cookie-kat telepíti a gépedre.

Bővebb információért olvasd el az Adatvédelmi tájékoztatónkat.

Menü

Fakanállal az egri borvidéken - Ételek és történetek

Ár:
4.900 Ft (4.667 Ft + ÁFA)
Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.
Cikkszám: 231341087
Vonalkód: 9789633410875
Szerezhető hűségpontok: 246
Elérhetőség: Nincs készleten
Ha Eger, akkor Gárdonyi Géza, törökök és bikavér - általában ez jut eszébe a turistának, aki felkeresi a gyönyörű várost, ahol több napra elegendő történelmi emléket és látnivalót talál. Kit ne töltene el büszkeséggel, az egri várvédők nagy győzelme? Hogy a bikavér már 1851-ben a város borának számított? A mai Eger együtt él a történelemmel, a magyar mellett török ételeket kínál 1552-ről elnevezett éttermében, a fiatal borászok pedig a szőlőművelés régi, legnemesebb hagyományait ötvözik a modern technológiákkal, és alkotnak minőségi borokat. A borok mellett a vidék további igazi különlegességeket és remek recepteket kínál az olvasóknak, akik a gasztronómiát is előnyben részesítik: füstölt pisztrángot a Szalajka-völgyben, szarvasgomba-vadászatot a Bükkben, borzselét és levendulaszörpöt Noszvajon, zsendicét és ordát Cserépfalun, mangalicaflekkent Mónosbélen, borral készült pogácsát Andornaktályán, aszalt szőlős zsemlét Makláron, és természetesen bemutatja azokat a nagyszerű embereket is, akiknek élete és munkája mindebben benne van.

Leírás

Eger nevéhez fűződik az ország egyik leghíresebb, történelmi borvidéke, amely a 90-es évek elejétől fogva folyamatos fejlődésen megy keresztül. Családi borászatok jönnek létre, növekednek biztatóan és készítenek egyre magasabb színvonalú borokat. Új értelmet nyer a híres Egri Bikavér, és megszületik fehér párja, az Egri Csillag is. Nem marad le mellette a környék gasztronómiája sem, baráti kapcsolatok alakulnak és fejlődnek tovább méltán képviselve e nagyszerű vidék bor- és gasztrokultúráját egyaránt. Mondhatjuk, egymást segítik, egymást erősítik minden nap talán ennek is köszönhető, hogy ilyen páratlan névsor alakult ki a könyv szereplőből. Bolyki János remek boraival, Sáfrány László hamisítatlan szilvásváradi pisztrángjaival, Pintér Irén illatos gyógynövényeivel és a Numan család a gyerekkora emlékeztető, roppanós héjú kenyereivel csak néhány ezek közül a remek emberek közül. Érdemes megismerni őket és receptjeiket is!

Paraméterek

Kiadási év 2014
Kiadó Central Médiacsoport Zrt.
Kötés keménytáblás, védőborítóval
Méret (cm) 24,5 x 18
Nyelv magyar
Szerző Erdélyi Ágnes

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!